Pierderi de 1 miliard de euro în idustria hotelieră

Pierderile estimate în industria hotelieră în acest an se vor apropia de un un miliard de euro, a a apreciat Federaţia Industriei Hoteliere din România, printre măsurile aşteptat de hotelieri fiind stimularea circulaţiei turistice.

„În industria hotelieră, în lunile martie, aprilie, mai s-au pierdut circa 6 milioane de înnoptări, ceea ce echivalează cu circa 240 milioane de euro pierduţi. Estimările noastre pentru acest an sunt pierderi de 60-65% faţă de anul trecut. Dacă ştim că anul trecut cifra realizată a fost de 1,4 miliarde euro, ne dăm seama că anul acesta pierderile vor depăşi 900 milioane de euro, deci în industria hotelieră acestea se vor apropia de un miliard de euro „, a apreciat Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), ciat de Agerpres.
El a afirmat că în perioada următoare doreşte ca statul să vină, pe lângă măsurile dedicate forţei de muncă şi infuziei de capital, şi cu măsuri de stimulare a circulaţiei turistice, care „să inspire încredere”.
„Ce aşteptăm de la stat de acum încolo? În afară de faptul că în această perioada am lucrat mult pe aceste normative, pe măsurile de sprijin al forţei de muncă şi pe aceste măsuri de infuzie de capital pe care aşteptam să le vedem odată reale şi să beneficiem de acele granturi şi de credit, aşteptăm măsuri de stimulare a circulaţiei turistice, care să inspire încredere , respectiv o campanie de comunicare de genul „Turist în ţara mea”, sau „Veniţi să vizitaţi o Românie sigură”. Deci, trebuie să facem aceste campanii şi să stimulăm cererea şi să scoatem oamenii din această hibernare”, a precizat preşedintele FIHR. El a adăugat că, din păcate, IMM Invest nu rezolvă explicit problema în industria HORECA, deoarece foarte mulţi din această industrie sunt nebancabili.

Articole din aceeasi categorie