Petrescu: ”Nu-mi place să pregătesc meciuri cu 7 jucători la națională și cu alți 12 răciți”

CFR Cluj joacă luni, de la ora 21.00, pe stadionul din Gruia, un meci extrem de important în play-offul Ligii I, unul pe care Dan Petrescu îl consideră esențial pentru echipa sa, dar și pentru cum vor evolua lucrurile în continuare pe finalul campionatului. De asemenea, antrenorul campioanei României s-a plâns de greutățile avute la antrenamentele echipei sale în ultimele două săptămâni, în condițiile în care nu mai puțin de 7 jucători au fost plecați la acțiunile echipelor naționale, iar mulți alții au fost afectați de viroze respiratorii.

”Am avut foarte multe probleme în ultimele două săptămâni, dar cred că marea majoritate a echipelor le-au avut cu virozele respiratorii, iar acum trebuie să vedem răspunsul băieților pe teren dacă răspund bine, pentru că n-avem scuze, chiar dacă n-am făcut antrenamente, să nu intrăm pe teren și să dăm ce avem mai bun ca să câștigăm acest meci. Camora s-a antrenat și el în ultimele trei zile, a stat vreo două zile după ce s-a întors de la națională, a avut doar o întindere ușoară, dacă trece cu bine ultimul antrenament va juca cu FC Argeș.

FC Argeș și Voluntari sunt surpriza plăcută a campionatului, cred că nimeni nu se aștepta la începutul campionatului ca aceste două echipe să fie în play-off.  Mai mult, Argeșul a fost mereu în a doua parte a clasamentului, este meritul antrenorului și al jucătorilor de acolo. Au făcut un campionat excelent, pentru că să primești doar 22 de goluri în 30 de meciuri, eu cred că este un record pentru echipă. Cred că ăsta a și fost secretul lor, organizarea foarte bună, un antrenor care a știut ce vrea de la fiecare meci, au obținut maxim din ultimele meciuri, au reușit să câștige și cu Farul, și cu FCSB, și cu Botoșani, victorii importante, după care primul meci din play-off a venit prea repede pentru ei. Am înțeles că au avut un drum lung de la Botoșani, s-au și bucurat prea mult poate. În meciul cu FCSB, doar ghinionul a făcut să piardă meciul în ultima secundă. Vor veni foarte motivați la Cluj, ultimul meci cu ei aici a fost foarte greu, am câștigat cu 1-0 pe final, nu am avut prea multe ocazii tocmai pentru că sunt organizați foarte bine.

Vedem ce va fi la ultimul antrenament, voi fi nevoit să fac niște schimbări în echipă pentru că încă mai avem câteva probleme de sănătate. A fost o perioadă oricum dificilă, mie nu-mi place să pregătesc un meci cu șapte jucători plecați la echipele naționale și cu încă 12-13 jucători răciți fie și pentru câteva zile. Unii au pierdut și amicalul cu Baia Mare, din păcate, dar, v-am spus, la meci trebuie să avem 11 jucători plus încă cinci care să intre pe parcurs care să dea tot să câștige acest meci, care e foarte important pentru noi și pentru ce va fi în play-off în continuare.

Gazonul arăta bine, sper să nu ne fie un adversar acum. N-am intrat pe el de atâta timp, ne-am chinuit în altă parte, dar nu poți să ai ghinionul ăsta să vină ninsoarea acum cu o zi înainte de meci. Acum trebuie să facem antrenament pe el, sper să nu-l stricăm pentru că arată chiar bine acum. În altă parte n-avem unde să facem antrenament, nocturnă la ora asta nu găsim nicăieri. Chiar ne doream un gazon foarte bun, pentru că acesta a reprezentat o problemă în ultimul timp”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă susținută înaintea partidei cu FC Argeș.

”Nu mă mai gândesc la națională, vreau să rămân la CFR”

Dan Petrescu spune că a fost mulțumit de evoluția jucătorilor săi selecționați la naționala lui Iordănescu, și, în plus, că și-a luat gândul de la a mai antrena selecționata tricolorilor.

”Critici au fost mereu, și Guardiola a fost criticat, și eu am fost criticat. Criticile fac parte din fotbal, ei nu trebuie să fie supărați. Mie-mi place să le spun în față adevărul, dacă joacă bine sau dacă joacă prost, și le-am spus că am fost foarte mulțumit de felul în care s-au comportat în ambele meciuri. Chiar n-am ce să le reproșez nici lui Bordeianu, nici lui Camora. La fel, Burcă și Manea au făcut față cu brio adversarilor pe care i-au avut. Spun că jucătorii CFR-ului și-au făcut datoria, dar mi se pare logic să fie criticați pentru că așa este în fotbal. Și antrenorul naționalei a fost criticat, toată lumea e criticată. Ei, ca și mine, trebuie să facă față criticilor și să mergem mai departe.

Nu pot să spun dacă aș fi făcut altceva la națională în locul lui Iordănescu. Aș fi vrut la echipa națională, știți și motivele pentru care n-am plecat. Am rămas la CFR Cluj, aici trebuie să dau tot ce pot, tot ce am mai bun, în rest nu pot să dau sfaturi altor antrenori, pentru că n-ar fi corect. Nu mă mai gândesc la Națională, nu vreau să mai plec de la CFR, dar numai rezultatele mă vor ține aici. Știu că dacă nu iau campionatul voi fi în pericol, dar vreau să rămân cât mai mult aici. Ăsta a și fost motivul pentru care am semnat un contract pe trei ani”, a mai declarat Dan Petrescu.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut