Petrescu, discurs dur la adresa fotbaliștilor români: ”N-au spirit de echipă. Pun problemele lor înaintea echipei”

Antrenorul CFR-ului a declarat, la conferința de presă de dinaintea partidei de sâmbătă cu FC Argeș, că victoria echipei sale este extrem de importantă pentru acest final de sezon. De asemenea, antrenorul campioanei a susținut un discurs-manifest la adresa jucătorilor români, despre care a spus că n-au spiritul dedicat echipei în care joacă, ci, dimpotrivă, pun problemele lor personale înaintea intereselor echipei și a clubului din care fac parte. ”Ei cred că dacă au dat un gol sau dacă au făcut un meci bun, sunt mai importanți ca oricine”, a spus Petrescu

”Orice meci e greu acum, pe final de sezon, mai ales din punct de vedere, mental, fizic. Nu ne va fi ușor, pentru că presiunea e foarte mare. Cei de la FC Argeș nu știu dacă au vreo presiune la acest meci, și vor juca pentru fani, pentru patron, sau pentru primarul lor, care, am înțeles, că e supărat pe ei după ultimele rezultate, și vor dori să arate că pot să joace împotriva celor mai bune echipe. Va fi, practic, cum a jucat Farul împotriva noastră, fără stress, fără presiune, și astfel, meciul a fost mult mai greu pentru noi. La fel va fi și la Pitești, trebuie să abordăm mai bine meciul în prima repriză și să reușim să plecăm de acolo cu un rezultat pozitiv. O victorie ar fi fantastică pentru noi, pentru că, în opinia mea, doar victoriile aduc victorii. Vă dați seama că dacă nu câștigăm, toată lumea o să zică că Argeșul a pierdut cu toate celelalte echipe, dar că pe noi ne-au bătut.

Zilele astea au fost bune și pentru jucători, dar și înainte de meciul cu Farul parcă erau bine la antrenamente, iar la meci a fost altceva în prima repriză. Cred că meciul dintre Real Madrid și City spune totul despre fotbal, nu cred că a pariat cineva vreun euro pe calificarea Realului, în min.88, sincer, nici eu nu mai credeam că Real poate să câștige, dar, ați văzut, schimbare inspirată, spiritul pe care l-a avut echipa. Acest spirit a făcut ca Real să câștige, pentru că partida a fost controlată cap-coadă de Manchester City, dar în fotbal nu e de ajuns asta, să controlezi meciul, să ai ocazii, contează rezultatul și spiritul. Spiritul trebuie să fie și la noi cel mai important pe final de sezon, am încercat să lucrez la spiritul jucătorilor mei, să fim mai uniți, să ne gândim mai mult la echipă. În campionatul românesc sunt, încă, mari probleme din acest punct de vedere. Din păcate, în România, mai sunt încă jucători care cred că sunt cei mai importanți, mai importanți decât echipa.

Eu sunt mereu criticat că am dat afară un jucător sau altul, dar n-am fost niciodată lăudat, că a făcut doar ceea ce trebuie. N-avem niciun jucător român în primele cinci campionate din Europa, în afara de cei din Italia, n-avem nici în Anglia, nici în Spania, și asta pentru că noi răsfățăm jucătorul. Dar, antrenorul român n-are nicio putere să facă ceva, și tot el e apoi criticat de presă, dar pe jucători nu-i critică nimeni. Asta mi-a plăcut cel mai mult la meciul Real-City, niște campioni mondiali, și eu am jucat cu câțiva campioni mondiali, Deschamps, Desally, erau exact ce am văzut în acest meci: serioși, modești, fotbaliști adevărați într-un cuvânt. Din păcate, la noi, antrenorul, cum sunt și eu care am câștigat vreo cinci campionate, e criticat non-stop, pentru că vreau seriozitate și vreau ca jucătorul să pună fotbalul și echipa înaintea problemelor lui personale. Aceasta este marea problemă a fotbaliștilor români, că se pun pe ei înaintea tuturor. Ei cred că dacă au dat un gol sau dacă au făcut un meci bun, sunt mai importanți ca oricine. Niciun antrenor, și niciun jucător, nu trebuie să se pună înaintea clubului și a echipei. Talente avem, și pe vremea mea erau talente, dar pe lângă talent noi aveam și spirit, și caracter, și așa am ajuns să jucăm prin toate campionatele bune ale lumii. Acum, nu mai jucăm nicăieri”, a declarat Dan Petrescu.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut