Peste jumătate dintre români sunt îngrijorați de factura la curent, costurile de reparaţii şi cele de întreţinere

Şase din zece români se declară mulţumiţi de locuinţele în care trăiesc, însă mai mult de jumătate (54%) susţin că principalele îngrijorări sunt legate de factura la energie electrică, costurile de reparaţii şi cele de întreţinere.

Rezultatele unui studiu realizat de Reveal Marketing Research arată că ponderea celor care sunt mulţumiţi de spaţiul în care locuiesc este uşor mai ridicată în rândul celor cu vârsta între 25 şi 34 de ani (71%), a celor cu vârsta peste 55 de ani (67%) şi a celor care au construit în ultimii doi ani o casă sau care sunt în proces de construcţie a unei case (66%).
La polul opus, cu doar 9% din total, se află respondenţii care se declară nemulţumiţi de locuinţele în care trăiesc, în special persoanele cu vârste între 45 şi 54 de ani (12%).
Primele 3 elemente care contribuie la menţinerea căldurii în locuinţă sunt: geamurile, izolaţia şi materialele de zidărie. La capitolul eficienţă energetică, opt din zece respondenţi consideră că materialele de zidărie utilizate la construcţie favorizează menţinerea căldurii în locuinţă.
Cei mai mulţumiţi români sunt cei care locuiesc în case construite din BCA (grad de satisfacţie de 69%) şi cărămidă (grad de satisfacţie de 60%). La polul opus, românii care se declară nemulţumiţi sunt cei care locuiesc în
locuințe din chirpici şi bolţari de beton.
Pe lista principalelor riscuri care îi îngrijorează pe români se află costurile de reparaţii (55%), factura la curent electric (54%) şi costurile de întreţinere (54%).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut