Peste 90 de refugiați ucrainieni sunt deja angajați în Cluj

Ana-Maria Chiciudean, director executiv al AJOFM Cluj a menționat, în cadrul unui webinar cu tema angajării refugiaților ucrainieni, că, până acum, 92 de ucraineni au fost încadrați în muncă în județul Cluj și, momentan, sunt disponibile 3.700 de joburi, în toate sectoarele economiei.

„Suntem deschiși oricărei inițiative pentru integrarea socială a acestor persoane, și aici mă refer la integrarea copiilor în școli sau a părinților pe piața muncii. Apelul meu către toți angajatorii care doresc să încadreze ucraineni pe piața forței de muncă este să faciliteze luarea în evidență la AJOFM a acestor persoane”, a afirmat directorul AJOFM Cluj, care a precizat că, dacă este nevoie, funcționarii AJOFM se deplasează în centrele de refugiați.

FSP Global, un consorțiu de companii cu sediul central în Cluj-Napoca, cu sprijinul Gamemine, a lansat două linii telefonice gratuite, în limbile română, ucraineană și rusă, unde primesc informații atât refugiații din Ucraina, cât și cetățenii români dispuși să ofere bunuri sau servicii. Toate persoanele care vin sau se află pe teritoriul Ucrainei, indiferent dacă sunt cetățeni ucraineni sau ai altor state, și care doresc informații sau au nevoie de asistență de orice natură, pot să apeleze numerele de telefon gratuite 0800 360 880, apelabil din România, și 0800 801 489, apelabil din Ucraina, de luni până duminică. Aceste linii telefonice speciale pot fi apelate și de cetățenii români care doresc să ofere ajutor sau asistență celor care ajung în țara noastră de pe teritoriul ucrainean. Ofertele lor sunt implementate direct pe platforma https://refugees.ro/.

FPS Global a oferit recent un webinar gratuit, organizat de Italian Business Club, pentru a clarifica nelămuririle legate de integrarea pe piața forței de muncă a cetățenilor ucraineni, la care au participat circa 100 de angajatori.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut