Peste 7.700 de maşini ridicate de poliţiştii locali clujeni în 2019

Peste 7.700 de autovehicule parcate neregulamentar au fost ridicate pe parcursul anului trecut de pe raza municipiului Cluj-Napoca de poliţiştii locali, se arată în analiza activităţii Poliţiei Locale.
În analiza activităţii pe 2019 a Poliţiei Locale se arată că pe fondul parcării neregulamentare au fost ridicate 7732 de autovehicule. Majoritatea maşinilor ridicate provin din municipiul Cluj-Napoca, respectiv 4.108. Alte 648 de maşini ridicate erau înmatriculate în Bucureşti, 300 din Bistriţa-Năsăud, 299 erau înmatriculate în străinătate iar 255 în judeţul Mureş.
Măsura a fost luată după ce conducătorii acestor autovehicule au încălcat prevederile OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. Aceştia s-au ales atât cu amendă sau avertisment ca sancțiune principală, cât și cu mașinile ridicate. Recuperarea maşinii s-a putut face doar după plata cheltuielilor aferente ridicării și depozitării autovehiculului.
Măsura ridicării maşinilor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Cluj-Napoca a fost aplicată începând cu 9 februarie 2017 în conformitate cu prevederile HG nr. 965/2016, privind circulaţia pe drumurile publice, pentru modificarea OUG nr. 195/2002, republicată, aprobat prin HG nr. 1391/2006 şi HCL nr. 21/2017.
Această măsură se aplică în cazuri precum: oprirea/staţionarea autovehiculelor în staţiile CTP, pe benzile de urgenţă şi cele de siguranţă, în intersecţii şi sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidenţiale/pietonale, pe trotuare şi piste de biciclete, în parcările cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gospodăreşti sau a diverselor accese auto, precum şi în alte situaţii, conform legislaţiei în vigoare.
O altă activitate desfăşurată de poliţiştii locali a vizat identificarea și ridicarea autoturismelor din categoria celor abandonate și fără stăpân. Astfel, în urma acțiunilor desfășurate în acest sens au fost ridicate de pe domeniul public al statului în baza Legii nr. 421/2002 un număr de 124 autovehicule iar un număr de 547 au fost retrase de pe domeniul public în urma somațiilor transmise proprietarilor.
Tot anul trecut, poliţiştii locali au aplicat 689 de sancţiuni pentru nerespectarea normelor privind depozitarea deşeurilor. De asemenea, au fost aplicate 115 de sancţiuni pentru nerespectarea autorizațiilor de construire iar alte 419 sancţiuni pentru faţade degradate.
Reprezentanţii primăriei clujene susţin că scopul principal al Poliției locale este acela de a interveni prompt și cu eficiență la solicitările cetățenilor.

C.P.

Articole din aceeasi categorie