Peste 540 de ore de zbor, în 2020, executate în misiunile Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca

Pe parcursul anului 2020, personalul aeronavigant al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a executat 542 ore și 39 minute de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av.

Potrivit raportului de evaluare a activității pe anul 2020, misiunile ordonate – transportul pacienților la unitățile spitalicești, supravegherea frontierei de stat în cooperare cu Poliția de Frontieră Română, căutare-salvare a persoanelor dispărute sau antrenamente de parașutism cu Jandarmeria Română – au presupus 269:05 ore de zbor. De asemeni, în cadrul misiunilor SMURD și în punctele de operare aeromedicale au fost efectuate 239:58 ore de zbor, alte 33:36 ore fiind dedicate zborurilor de instruire. Piloții din unitate au reușit să îndeplinească cu succes și în siguranță misiunile la care au participat – evidențiază raportul.

În anul 2020, un pilot al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a participat la un program de formare profesională Flight training with 2 H/C, organizat de Airbus Helicopters Deutschland în localitățile Donauworth, Germania.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut