Peste 53.000 de vehicule înmatriculate în doar trei luni

Peste 53.800 de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor au fost înregistrate în trimestrul III din acest an în România, în creştere cu 3,6% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, la categoria autoturisme fiind consemnate peste 52.400 de unităţi.

Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică arată că, în intervalul iulie – septembrie al anului în curs, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la categoriile mopede şi motociclete – cu 18,9%, respectiv autoturisme (cu 3,3%). În acelaşi timp, la categoria autobuze şi microbuze, numărul de înmatriculări noi a scăzut cu 16,3%.
În perioada analizată au fost înregistrate 53.838 de înmatriculări de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, echivalentul a 32% din total, iar la categoria autoturisme au fost înregistrate 52.427 de înmatriculări de vehicule noi.
În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, statistica relevă o creştere la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale), cu 6%, dar şi scăderi la categoria autotractoare – cu 24,3% şi categoria remorci şi semiremorci (cu 0,8%). În perioada menţionată, au fost înregistrate 12.109 înmatriculări noi de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor, reprezentând 40,7% din total.
Comparativ cu trimestrul II din acest an, în cele de-al treilea trimestru, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat creşteri cu 13,8% la vehiculele pentru transportul pasagerilor. Pe de altă parte, în cazul vehiculelor pentru transportul mărfurilor s-a consemnat o scădere de 0,9%.

Articole din aceeasi categorie