Peste 50 de preparate inovative, pregătirte de studenţii USAMV Cluj-Napoca

Studenţii participanţi la un concurs gastronomic organizat, vineri, de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au pregătit o serie de preparate inedite, precum clătitele cu făină de ghindă, pită de mălai cu jumări şi cârnaţi, pâine cu roşii şi lavandă.

„În cadrul concursului gastronomic ‘USAMV-dinamic şi creativ’, peste 50 de studenţi de la trei facultăţi -Agricultură, Zootehnie şi Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor- au prezentat reţete inovative ale unor alimente. O mare importanţă a fost acordată şi promovării unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului uman, mai ales prin utilizarea produselor obţinute de la fermele universităţii noastre”, a declarat Avram Fiţiu, cadru didactic la Facultatea de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca.

Juriul a fost compus din reprezentanţi ai mediului de afaceri şi specialişti în domeniu, care votează cele mai bune reţete, premiile constând în 1.000, 800, 600 şi 450 de lei.

Invitația s-a adresat și publicului larg, pasionat de gastronomie, rețete inovative sau simpla degustare a bunătăților marca USAMV Cluj-Napoca. Produsele din fermele proprii (lapte, ouă, brânzeturi, mezeluri etc) s-au gasit și la vânzare,

Workshopul demonstrativ ”USAMV CN, dinamic și creativ” a vizat în principal, colaborarea studenților în vederea prezentării propriilor idei și a produselor inovative din domeniile în care studiază. O mare importanță a fost acordată și promovării unei alimentații sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului, mai ales prin utilizarea produselor obținute de la fermele USAMV Cluj-Napoca.

Articole din aceeasi categorie