Peste 5.000 de solicitări de sprijin financiar pentru procedurile FIV primite la Ministerul Familiei

Peste 5.000 de solicitări din partea persoanelor care doresc să beneficieze de sprijinul financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro (FIV) au fost primite, până acum, de Ministerul Familiei.

„Înregistrarea dosarelor este în lucru și până acum au fost introduse în sistem peste 1.000 de solicitări. Puteți trimite în continuare dosare, procesul de înscriere este continuu. Nu oprim în niciun fel înscrierile și oricine poate avea șansa de a primi sprijinul financiar în valoare de 3.000 de euro” – a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Gabriela Firea, adăugând că toate dosarele transmise acum sunt valabile și în anul 2023.

„Avem resursele necesare pentru a deconta 12.500 de proceduri FIV acum și anul viitor. Mai mult, avem promisiunea coaliției de guvernare că se vor găsi bani în plus, dacă vor exista solicitări” – a precizat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, în 2023, procesarea documentelor va începe în 9 ianuarie, dar dosarele pot fi trimise continuu pe adresa de e-mail natalitate@mfamilie.gov.ro.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea și doresc să devină părinți cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro. Se pot înscrie femeile între 20 și 45 de ani, care au indicația medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut