Peste 400 de amenzi date de autorități, pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Autoritățile locale clujene au verficat, în weekendul care a trecut, în ce măsură se respectă normele de protecție pentru prevenirea răspândirii coronavirsului.

În perioada 24-25 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Venterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au continuat acțiunile în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate în sistem integrat, 725 de forțe au legitimat și verificat 1.715 persoane. Totodată, au fost verificate peste 260 de societăți comerciale și un număr de 479 de mijloace de transport persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în contextul stării de alertă”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Conform acestora, nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 a condus la aplicarea unui număr de 437 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 115.600 de lei. Dintre acestea, 425 de sancțiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării normelor de protecție individuală.

De asemenea, în perioada 22-24 octombrie, a.c., și polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au continuat activitățile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind combatarea răspândirii virusului Covid-19.

Acțiunile derulate în colaborare cu jandarmii clujeni și polițiști locali au fost desfășurate în zonele aglomerate, în mijloacere de transport în comun și stațiile acestora, societăți comerciale și târgul auto.

« Având un puternic caracter preventiv, în cadrul activităților, forțele de ordine au informat comunitatea asupra riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19 și a importanței respectării măsurilor de protecție individuală.

În perioada menționată, au fost legitimate peste 200 de persoane, fiind totodată verificate 43 de mijloace de transport în comun.

Urmare a nerespectării normelor în vigoare, pentru abaterile la Legea 55/2020, au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale », au mai precizat reprezentanții IPJ Cluj.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut