Peste 4.400 de intervenții gestionate de pompieri, în ultimele trei zile, la nivel național

În doar trei zile, în perioada 24-26 ianuarie, pompierii au acționat, la nivel național, pentru gestionarea a 4.474 de situații de urgență, majoritatea  fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență (3.597 cazuri SMURD).

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 18 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 8 persoane și-au pierdut viața în județele Argeș, Cluj, Galați, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu și Olt – informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În afara acestor situații, pompierii au acționat pentru stingerea a 511 de incendii, care, în mare parte, au avut drept cauză probabilă utilizarea mijloacelor de încălzire sau instalațiile electrice cu defecțiuni sau improvizații. În urma acestor cazuri, două persoane și-au pierdut viața.

„În timpul sezonului rece se constată o intensificare a incendiilor produse la locuințe, evenimente ce pot amenința viața și sănătatea populației, precum și bunurile acesteia. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile utilizării mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații – atenționează IGSU.

„Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum și aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile” – atenționează aceeași sursă.

M. T.

Articole din aceeasi categorie