Peste 380 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri clujeni în trei zile

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea Serviciului Rutier Cluj au desfășurat, în perioada 21 – 23 mai, o acțiune în vederea prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost aplicate 382 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 55 de permise de conducere. Conform IPJ Cluj, 201 sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză, iar față de 37 de conducători auto s-a luat măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Alte 8 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor conducători auto care se deplasau pe drumul public deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cadrul acțiunii au fost întocmite 6 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducătorii auto fiind depistați în timp ce se deplasau pe drumul public, aflând-se sub influența băuturilor alcoolice. Testarea acestora cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut