Peste 3.800 de slujbe libere în Cluj

La mijlocul acestei săptămâni, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj erau anunțate 3.872 de posturi libere, atât pentru persoane fără calificare, cât și pentru cele studii medii sau superioare, începând de la spălători vase bucătărie, cameriste, muncitori necalificați, manipulantți mărfuri, până la programatori, analiști, ingineri aviație sau administratori bancari.

De remarcat cererea mare pentru personal calificat în industrie, unde sunt disponibile numeroase posturi pentru strungari, frezori, instalatori, vopsitori, electricieni, tâmplari, lăcătuși sau sudori.

Pentru comparație să spunem că, la nivel național, există 35.698 de locuri de muncă vacante, cele mai multe pentru muncitori necalificați, agenți de securitate, montatori subansamble și manipulanți mărfuri. Din total, doar 2.110 posturi sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 9.220 sunt pentru persoanele cu studii profesionale, iar celelalte 16.838 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut