Peste 3.300 de absolvenți clujeni ai clasei a VIII-a, repartizați în învățământul liceal de stat

Un număr de  3.369 absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Cluj au fost repartizați, vineri, 10 iulie, computerizat, în învățământul liceal de stat (anul școlar 2020-2021).

Dintre aceștia, 2.211 candidați au fost repartizați la filiera teoretică și 1.158 candidați la filiera tehnologică.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în etapele anterioare repartizării computerizate fost admiși: 595 de elevi la specializări din cadrul liceelor vocaționale; 25 elevi pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă; 40 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaților cu cerințe educaționale speciale.

În total, în județul Cluj au fost completate 50.838 opțiuni, rezultând o medie de 13,20 de opțiuni/ elev.

În liceele clujene, 16 candidați au fost admiși cu media generală 10. Aceștia sunt de la: Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca (4 candidați); Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca (un candidat); Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda (2 candidați); Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca (un candidat); Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca (6 candidați) și Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca (2 candidați).

314 elevi din județ, dintre care 148 din municipiul Cluj-Napoca, nu au fost repartizați în această etapă, motivul fiind necompletarea unui număr suficient  de opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal. Aceștia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), etapă în care, la nivelul județului, au rămas 42 de locuri disponibile, dintre care 16 în municipiul Cluj-Napoca.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie 2020 candidații vor depune/ transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie 2020, Comisia județeană de admitere de la nivelul județului Cluj va rezolva toate cazurile speciale apărute după prima etapă de repartizare computerizată.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie