Peste 3.000 de jandarmi, polițiști și pompieri, mobilizați la Untold 2019

Aproximativ 400 de  jandarmi,  500 de polițiști, 150 de pompieri, 17 medici și 25 de voluntari SMURD vor acționa zilnic, pe perioada festivalalului Untold, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și asistență medicală pentru participanți, în municipiul Cluj-Napoca și în zona de desfășurare a evenimentului.

Lucrătorii MAI vor fi prezenți în zona desfășurării evenimentului, vor institui elemente de prefiltrare pe traseele de sosire și plecare a participanților și rezerve de intervenție în zonele aglomerate.

Potrivit unui comunicat comun al structurilor mobilizate pentru acest eveniment, polițiști, ajutați de câini specializați, vor efectua controale pirotehnice preventive și vor fi prezenți în punctele de acces, pe toată perioada festivalului. Jandarmii și polițiștii vor desfășura misiuni de ordine publică în zona gărilor, aeroportului, pe traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiștilor români și străini, pentru siguranța tuturor participanților, precum și pentru monitorizarea și fluidizarea traficului.

„Și în acest an, descurajarea și combaterea consumului/ deținerii/ traficului de substanțe interzise rămâne unul dintre obiectivele principale, iar în incinta festivalului va fi amenajată o secție de poliție temporară pentru gestionarea eficientă a sesizărilor și pentru a interveni prompt în orice situație. Pe timpul desfășurării festivalului, un echipaj al Inspectoratului General de Aviație al MAI, cu un elicopter tip EC-135 cu FLIR (sistem de  observare electro-optic pe timp de zi și de noapte), va survola zona cu misiunea de a monitoriza și transmite în timp real datele și imaginile necesare pentru buna desfășurare a acestui eveniment” – se precizează în comunicat.

Conform aceluiași document, anul acesta vor fi organizate trei puncte de prim-ajutor și trei puncte medicale avansate pentru acordarea asistenței medicale de urgență (spitale mobile) și unul în rezervă, iar echipaje mixte de pompieri și paramedici SMURD se vor afla în permanență în zona de desfășurare a evenimentului. În cazul apariției unor situații de urgență, opt ambulanțe și autospeciale pentru transport personal și victime multiple SMURD se vor afla în perimetrul festivalului pentru transportul la spital. Două autospeciale pentru intervenție la accidente colective și calamități, o autospecială CBRN și două autospeciale pentru stins incendii cu modul de descarcerare vor asigura intervenția rapidă în caz de necesitate. De asemeni, elicopterul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca, dotat cu 2 kit-uri medicale, la solicitarea ISU Cluj, va fi prezent pe toată perioada festivalului Untold, astfel încât persoanele care au nevoie de intervenție medicală să fie transportate în timp scurt pentru îngrijiri medicale.

Reprezentanții forțelor de ordine reamintesc tuturor participanților că este interzisă prezența la eveniment a persoanelor care au asupra lor substanțe halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare,  dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a festivalului.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie