Peste 200.000 de persoane din etapa a II-a, programate pentru vaccinare

În perioada 15 ianuarie 2021, ora 15:00 – 17 ianuarie, ora 11:00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulți peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 angajați din domenii esențiale) – informează Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Conform sursei citate, 104.655 de persoane s-au programat individual, direct în platformă, 13.343 de persoane – prin intermediul medicilor și 61.447 de persoane din domenii esențiale – prin intermediul angajatorului.

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, cetățenilor li se recomandă să acceseze periodic aplicația, pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare.

Persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare: individual, direct în platformă; prin intermediul unui aparținător (pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin „Adaugă beneficiar”); prin intermediul direcțiilor de asistență socială. Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/ programare.

O a patra metodă de programare este prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice. Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

Programarea se poate face și telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Pentru oricare dintre variantele de înscriere și programare, persoana deține responsabilitatea legală asupra datelor declarate.

STS  precizează că a asigurat și va asigura în continuare tot suportul tehnic necesar pentru buna funcționare a platformei de programare programare.vaccinare-covid.gov.ro, în funcție de cerințele operaționale stabilite și transmise de autoritățile medicale.

Platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ poate fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinare.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut