Peste 2.000 de persoane au vizitat ISU Cluj la „Noaptea Muzeelor”

Peste 2.000 de persoane au trecut pragul reședinței Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor” la care unitatea, din inițiativa Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, a participat pentru prima oară.

„Am constatat cu bucurie că primii vizitatori au sosit în curtea pompierilor cu minute bune înainte de ora stabilită pentru a demara activitatea. Întâmpinați de pompieri îmbrăcați în costume de epocă, clujenii au putut face o incursiune prin trecutul și prezentul salvatorilor. Cu alte cuvinte, au fost expuse obiecte din colecția muzeului nostru, cum ar fi o hipopompă de la începutul secolului XX, stingătoare, țevi de refulare și alte piese din echipamentul pompierilor de odinioară. De departe, atracția principală a publicului a fost expoziția tehnicii moderne de intervenție, așa că cei mici, dar și cei mari, au putut să se îmbrace cu prezantele pompierilor și să urce în autospeciale. Am fost încântați să primim și vizitatori străini, așa că ghizii noștri au dialogat cu persoane din Ucraina, Ungaria, Polonia sau Canada.

Pe această cale, ținem să le mulțumim celor care au fost alături de noi cu ocazia evenimentului «Noaptea Muzeelor». În plus, mulțumim pentru sprijin Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Dealul Spirii» București-Ilfov, Muzeului Etnografic al Transilvaniei, voluntarilor, jurnaliștilor și tuturor colegilor implicați.

Ne dorim să organizăm și în viitorul apropiat astfel de evenimente, în care să fim aproape de comunitatea clujeană, care ne susține în permanență să ne desfășurăm cu succes misiunile” – a transmis, duminică, ISU Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut