Peste 19.000 de persoane care nu purtau centura de siguranţă, sancţionate de poliţişti

Peste 19.000 de persoane care nu purtau centura de siguranţă au fost sancţionate de poliţişti, în cadrul unei acţiuni pentru salvarea de vieţi şi depistarea celor care nu respectă obligaţia de a purta centura de siguranţă, căştile de protecţie sau care nu centura-de-sigurantarespectă regulile privind transportul copiilor în autoturisme.

Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 12-18 septembrie, simultan, în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Potrivit IGPR, în perioada amintită, zilnic, la activităţi au participat peste 2.000 de poliţişti. Aceştia au aplicat 19.250 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto sau pasagerilor care nu au respectat obligaţia de a purta centura de siguranţă şi alte 152 pentru nerespectarea obligaţiei conducătorilor auto referitoare la transportul copiilor în dispozitive de fixare în scaune, omologate. Poliţiştii au constatat şi 120 de abateri privind nerespectarea obligaţiei conducătorului de motocicletă sau moped, ori a persoanelor transportate pe acesta, de a purta cască de protecţie omologată, în timpul deplasării pe drumurile publice.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie