Peste 14 tone de deșeuri, colectate din râurile bazinului Someș-Tisa

La nivelul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa, angajații Sistemelor de Gospodărire a Apelor Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj au igienizat 24 de tronsoane ale râurilor Someșul Mic, Valea Salca, Tisa, Vișeu, Lăpuș, Iza, Cisla, Săsar, Săpânța, Someș, Tur, Crasna, Someșul Mare, Bistrița, Lechința, Meleș, Valea Sărată, Valea Caselor, Valea Podului, Valea Borcutului, Cormaia și Zalău.

De asemenea, au fost colectate deșeuri la acumulările Gilău din județul Cluj, Colibița din județul Bistrița-Năsăud și Strâmtori-Firiza din județul Maramureș. În primele 10 zile al campaniei naționale ”Curățăm România” , angajații ABA Someș-Tisa, însoțiți de voluntari, au adunat 14,36 tone de PET-uri, material lemnos, deșeuri din construcții, vegetale, menajere și textile.

În paralel cu acțiunile de igienizare, până la data de 4 mai 2022, se desfășoară verificarea stării de salubrizare a cursurilor de apă de pe raza Unităților Administrativ Teritoriale din arealul Someș-Tisa. Să mai spunem că angajații ABA Someș-Tisa continuă dialogurile prtivind protecția mediului în unitățile de învățământ.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut