Peste 13.000 de noi studenți acceptați în comunitatea UBB

După prima sesiune de admitere, organizată în luna iulie 2021, la Universitatea Babeș-Bolyai au fost acceptați în anul I, în urma examenului, 9.735 de studenți la nivel licență (4.368 buget și 5.367 cu taxă) și 3.563 la nivel de master (2.726 buget și 837 taxă), admiterea la doctorat aflându-se în derulare.

„Distribuirea orientativă pe județe/ regiuni istorice a celor care s-au înscris inițial la UBB în această perioadă de admitere – evident, mai mulți decât cei acceptați – se prezintă, aproximativ, astfel: județul Cluj – 20%; Transilvania (fără Cluj) – 38.48%; Maramureș – 12.18%; Crișana – 4,34%; Banat – 2.85%; Moldova – 12.65%; Țara Românească, fără București (Muntenia/ Oltenia/ Dobrogea) – 6.81%; București – 1.41%. De asemeni, în această sesiune de admitere și-au depus dosarele de înscriere în anul I aproximativ 1.374 de studenți internaționali din 35 de țări, cei mai mulți din Republica Moldova, Ungaria, Italia, Spania, Grecia, Irlanda, SUA, Germania, Portugalia, Franța etc.” – informează conducerea universității.

„Marca «Absolvent UBB» este un  pașaport de calitate profesională, o platformă de reușită în viață, iar interesul studenților pentru UBB confirmă acest lucru. După o creștere a numărului de studenți cu 10% în anul universitar 2020-2021, și pentru anul universitar 2021-2022 un număr foarte mare de tineri s-a îndreptat spre UBB – în condițiile în care numărul de absolvenți de bacalaureat la nivel național a fost, în 2021, cu aproximativ 7.000 mai scăzut decât în 2020 -, mulți fiind dispuși să urmeze chiar studii cu taxă la UBB pentru a fi pregătiți ca buni profesioniști și buni cetățeni, ceea ce arată încredere și calitate academică în «Marca UBB». De asemenea, mă bucur să văd că UBB atrage tot mai mulți studenți dincolo de bazinul tradițional, în condițiile în care Transilvania și țara au tot mai multe universități active. În fine, interesul studenților străini a fost în creștere anul acesta, ceea ce vorbește din nou despre calitatea academică a UBB” – declară rectorul universității clujene, prof. dr. Daniel David, mulțumind, totodată, comisiei de admitere pe universitate, facultăților, colegilor de la comunicare și tuturor structurilor implicate în admitere, pentru efort și dedicare. Noilor studenți le urează Bun venit în comunitatea UBB, adăugând că și de ei depinde acum prestigiul universității, pe care speră să-l crească, dar și să-l folosească pentru a deveni buni profesioniști și buni cetățeni, sub „Marca UBB”.

Cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va avea loc în luna septembrie 2021.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut