Peste 100 de tone de deșeuri ridicate din apele Someșului

Peste 100 de tone de gunoaie au fost ridicate din apele Someșului în zona localității Florești. Primarul comunei, Bogdan Pivariu susține că demersul face parte dintr-o acțiune de salubrizarea a văii Someșului ce are c scop creșterea calității vieții în comuna Florești, prin crearea unui mediu sănătos și curat pentru toți membrii comunității.

„Știu cât de apăsătoare este problema deșeurilor depozitate incorect pentru cetățenii comunei, însă vreau să vă asigur că luăm măsuri în permanență pentru ca această problemă să rămână în trecut. Zilele acestea am demarat o nouă campanie de colectare a gunoaielor din râul Someș și de pe malurile sale, aceasta fiind una dintre multe astfel de campanii care vor urma. Avem nevoie să respectăm natura!

Am solicitat reducerea debitului de apă de la baraj, astfel încât să putem evacua prima parte din deșeurile din zonă. Am reușit să evacuăm, cu buldoexcavatorul, 114 tone de deșeuri de pe malul râului, dar și din apă, pe care le-am transportat cu 3 autobasculante.

Acesta este încă un pas important în desalubrizarea văii Someșului și în vederea creșterii calității vieții în comuna Florești, prin crearea unui mediu sănătos și curat pentru toți membrii comunității”, a transmis Bogdan Pivariu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut