Peste 100 de fapte ilegale înregistrate la Untold 2019

Pe toată perioada festivalului Untold, în urma acțiunilor de prevenire și de combatere desfășurate de jandarmi, polițiști și pompieri, au fost constatate 106 fapte penale și aplicate 374 de sancțiuni contravenționale care privesc încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor etc.

1741 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri, iar 60 dintre acestea au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare. Pompierii au intervenit într-o singură situație pentru a stinge un aparat de gătit care a luat foc, printr-o acțiune promptă și care a readus rapid situația sub control, astfel încât nu au fost înregistrate pagube materiale – au anunțat luni, printr-un comunicat comun remis presei, structurile mobilizate pentru eveniment.

În fiecare zi a festivalului, aproximativ 400 de  jandarmi, 500 de polițiști, 150 de pompieri, 17 medici și 25 de voluntari SMURD au fost la datorie. Elicopterele Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca și ale Inspectoratului General de Aviație au asigurat buna desfășurare a evenimentului din punct de vedere operativ și medical. Personalul din Centrul Operațional și cel pe linie de comunicații aeronautice din Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca a asigurat suportul tehnic al aeronavelor pe timpul festivalului.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie