Peste 100.000 de elevi clujeni încep cursurile, cu prezență fizică

În județul Cluj, 107.160 elevi încep, luni, 13 septembrie, cursurile cu prezență fizică în unități, dintre care 61.770 în municipiul Cluj-Napoca.

Conform celor anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, conducerea unităților de învățământ preuniversitar din județ, împreună cu reprezentanții autorităților publice locale, au luat „toate măsurile necesare”, astfel încât în școlile și grădinițele din județ să se respecte măsurile igienico-sanitare în vigoare, în vederea asigurării dreptului la învățătură și a dreptului la sănătate pentru beneficiarii direcți ai educației.

IȘJ Cluj monitorizează dinamica scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul județului, acest aspect fiind influențat de evoluția situației epidemiologice de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județ.

„În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, nr. 177/10.09.2021, în contextul prevederilor Ordinului comun emis de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, în perioada 13-17 septembrie 2021, activitatea educațională în toate cele 443 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj se va desfășura potrivit scenariului 1 de organizare și funcționare a cursurilor. Potrivit prevederilor Ordinului comun, scenariul 1 de organizare și funcționare a cursurilor unității presupune participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori” – precizează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut