Personalul operativ din Serviciile Publice de Ambulanță, pregătit de proteste la nivel național

Personalul operativ din Serviciile Publice de Ambulanță este pregătit să reacționeze  prin acțiuni  de  protest  la  nivel  național,  în  urma gestului Guvernului României de a contesta la Curtea Constituțională „o lege adoptată în Parlamentul  României, pe  anumite  motive,  fără ca înainte de dezbaterile parlamentare să accepte o discuție cu reprezentanții serviciilor de ambulanță  pe  linie  sindicală”,  respectiv  cu conducerea Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România, pe această temă.

„Guvernul României a dezamăgit personalul operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță prin contestația depusă la Curtea Constituțională, în data de 7 iulie a.c., cu privire la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 64/2020 privind modificarea și completarea art. 8 din Ordonanța de Urgență nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență. Completarea și modificarea art. 8 din OUG nr. 43, respectiv 64/2020, s-a reușit să se obțină prin Parlamentul României, respectiv prin Camera Deputaților, în urma protestului național al serviciilor de ambulanță, din data  de 10 iunie 2020, protest care a fost declanșat ca urmare a ignoranței Guvernului la toate adresele Federației Naționale Sindicale «Ambulanța» din România, care a solicitat completarea și modificarea OUG nr. 43/2020, astfel ca personalul operativ din serviciile de ambulanță care a intervenit la cazuri  suspecte sau confirmate cu COVID-19 să beneficieze de stimulentul de risc, având în vedere specificul activității de teren și lipsa testării la toate cazurile la care au intervenit serviciile de ambulanță, pe perioada stării de urgență și stării de alertă” – se spune într-un comunicat al FNS „Ambulanța”.

Reprezentanții Federației fac apel la conducerea Curții Constituționale a României să nu admită sesizarea Guvernului României de neconstituționalitate a amendamentelor din Legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 64/2020.

M. T.

Articole din aceeasi categorie