Persoane „responsabile cu înregistrarea pentru vaccinare”, în universități

Fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituției de învățământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare anti-COVID, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituție – se arată într-o notă transmisă de Ministerul Educației rectorilor din țară.

”Vă informăm că potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată în decembrie 2020, a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare. Această etapă a campaniei vizează populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie/ esențiale, printre care personalul din unitățile și instituțiile de învățământ. În acest context, vă adresăm rugămintea de a disemina toate informațiile necesare către tot personalul din universitatea pe care dumneavoastră o conduceți. Reamintim că este necesar a asigura accesul la programul de vaccinare împotriva COVID-19 următoarelor categorii de personal: didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, se menționează în documentul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de AGERPRES.

În acest sens, fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituției de învățământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituție. Fiecare instituție de învățământ superior va comunica Direcției Generale Învățământ Universitar, până marți, ora 12:00, numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia.

Anumite categorii de angajați – înscriere cu prioritate pentru vaccinarea anti-COVID

Ministerul Educației a transmis către inspectoratele școlare o notă în care solicită înscrierea cu prioritate a angajaților din învățământul preșcolar și a celor din unităților de învățământ preuniversitar, care urmează să funcționeze cu prezență fizică începând cu data de 8 februarie.

În acest sens, fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

De asemenea, Ministerul Educației solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii: angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii; angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezență fizică începând cu data de 8 februarie 2021.

Fiecare unitate de învățământ preuniversitar va transmite inspectoratului școlar județean numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia în cursul zilei 18 ianuarie, până la ora 16,00, urmând ca inspectoratele școlare județene să transmită situația către Ministerul Educației până marți, 19 ianuarie, ora 12:00.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut