Permise de conducere reținute de polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au reținut, luni, 5 permise de conducere conducătorilor auto care au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, prin efectuarea unor depășiri neregulamentare sau prin depășiri ale vitezei legale admise.

În intervalul orar 10:00-18:00, acționând preventiv pe tronsoanele de drum DN 1F E81 și DN1C E576, cu scopul creșterii gradului de siguranță rutieră, polițiștii au constatat numeroase abateri de la normele de circulație, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru depășiri ale limitei legale de viteză și nerespectarea regulilor privind manevra de depășire. De asemeni – informează IPJ Cluj – în urma acțiunii preventive, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene derulează cercetări în cadrul unui dosar întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În acest caz este vorba de un bărbat de 42 de ani, din comuna Căianu, care a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DN 1C E576, în localitatea Apahida. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut