Pericole publice pe drumurile județene

Polițiștii clujeni desfășoară cercetări pentru mai multe infracțiuni rutiere comise pe drumurile din județ.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin desfășoară cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astfel, un tânăr de 26 de ani, din comuna Poieni a fost depistat de polițiști la data de 3 noiembrie, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DC 126, în localitatea Sâncraiu, deși nu deținea permis de conducere.

La aceeași dată, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Mărgău, în timp ce se deplasa pe DJ 108 C, pe raza localității Răchițele, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de peste 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză sunt desfășurate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Nu în ultimul rând, în 4 noiembrie, în jurul orei 00.20, polițiștii Secției 8 Rurală au depistat un alt conducător auto, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Oradea, care se deplasa pe DN1 E60, în interiorul localității Ciucea, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

„În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorului auto i-a reieșit o concentrație de peste 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice, în continuare fiind efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, au precizst reprezentanții IPJ Cluj.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut