Pericole pe drumurile publice din Cluj

Polițiștii clujeni au prins, zilele trecute, mai mulți șoferi băuți, care conduceau nestingheriți pe drumurile din județ. Unul dintre ei a fost reținut pentru 24 de ore.

Astfel, în data de 12 decembrie, polițiștii Biroului Rutier Cluj au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

„În fapt, la data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 22.40, polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au fost informați de către un participant la trafic despre faptul că un conducător auto ar fi acroșat un autovehicul parcat pe strada Horea, existând posibilitatea ca acesta să se afle sub influența băuturilor alcoolice. Identificat de polițiști și testat cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat concentrația de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, necesare stabilirii alcoolemiei din sânge”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

Tot în 12 decembrie a.c., în jurul orei 20.45, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Dej au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, pe strada Ion Pop Reteganu.

Fiind testat cu aparatul etilotest, conducătorului auto i-a rezultat concentrația de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, în cursul aceleiași zilei, în jurul orei 16.27, un alt conducător auto a fost depistat la volanul unui autoturism, aflându-se sub influența alcoolului.

«  Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Gherla au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, care se deplasa pe DJ 161, pe raza comunei Jucu. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus de polițiști la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probele biologice necesare stabilirii alcoolemiei », au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut