Percheziții, la Cluj, într-un dosar de trafic de droguri

Activitatea infracțională a 23 de persoane, care ar fi acționat în București, Cluj, Constanța, Iași, Galați, Pitești și Brăila, a fost documentată de polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT, care au demarat o acțiune pentru combaterea traficului de droguri și de noi substanțe psihoactive, cunoscute popular cu denumirea de „etnobotnice”. În cadrul acțiunii au fost realizate 14 acțiuni de prindere în flagrant delict.

Potrivit IGPR, la data de 11 noiembrie, polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict, în sectorul 3 din București, fiind depistat unul dintre liderii rețelei de traficanți în timp ce transporta un kilogram de substanțe psihoactive, recent introduse în țară, ce ar fi provenit din Olanda. În continuarea activităților, în baza mandatelor obținute de la Tribunalul București, polițiștii au efectuat 17 percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov, Constanța, Galați, Cluj, Brăila, Argeș și Iași. Au fost puse în aplicare 23 de mandate de aducere.

În cadrul operațiunii au fost ridicate, pentru cercetări, aproximativ 11 kilograme de noi substanțe psihoactive, 305 comprimate de medicamente, 32 de comprimate de metadonă, 4 grame de cannabis, 2 comprimate de XTC și diverse materiale și recipiente folosite la ambalarea și transportul drogurilor. De asemeni, polițiștii au indisponibilizat un pistol cu gaz supus autorizării, 17 cartușe, 4 stații de emisie-recepție, o râșnița electrică, 3 mărunțitoare mecanice, două cântare electronice, 5.223 de lei, 955 de euro, 20 de telefoane mobile, 20 de cartele SIM și diverse înscrisuri cu valoare probatorie.

Cei în cauză au fost conduși la procurorul de caz din cadrul DIICOT – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri. Acesta a dispus reținerea a 7 dintre persoane, urmând ca acestea să fie prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și constituirea unui grup infracțional organizat.

La acțiune, au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut