Percheziții, în județele Cluj și Mureș, la persoane bănuite de șantaj, înșelăciune și furt

Polițiștii Secției 2 Poliție Brașov din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au efectuat, joi, 6 percheziții domiciliare în județele Cluj și Mureș, la persoane bănuite de șantaj, înșelăciune și furt.

„Din cercetări a reieșit că mai mulți bărbați ar fi împărțit pliante publicitare prin care ar fi oferit servicii de reparații sau întreținere imobile, inducând faptul că ar face reduceri substanțiale pentru pensionari. Ulterior, aceștia ar fi solicitat prețuri foarte mari pentru lucrările efectuate și la final, prin șantaj, ar fi cerut sume de zeci de ori mai mari decât costul efectiv. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 100.000 de euro” – informează IGPR.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, fiind puse în aplicare 6 mandate de aducere.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic din Brașov și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Brașov și cu participarea unor polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Cluj și Mureș.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut