Pentru elevi, târguri ale ofertelor educaționale 2022-2023

Elevii claselor a VIII-a, alături de cadrele didactice și profesorii diriginți, sunt invitați de Inspectoratul Școlar Județean Cluj să cunoască oferta educațională a liceelor clujene pentru anul școlar 2022-2023, în cadrul unor târguri ale ofertelor educaționale, organizate în săptămâna 11-15 aprilie.

Scopul acestor târguri este de a oferi elevilor șansa de a se familiariza cu opțiunile școlare și profesionale pe care le au, privind parcursul educațional ulterior și decizia de carieră. La aceste târguri educaționale vor participa și agenți economici cu care unitățile de învățământ cu profil tehnologic, din județul Cluj, au încheiate parteneriate, potrivit specializărilor și calificărilor cuprinse în oferta educațională a acestor unități.

Calendarul anunțat al acestor târguri ale ofertelor educaționale: luni, 11 aprilie: în municipiul Cluj-Napoca, la Cluj Arena, în intervalul orar 10:00-18:00; marți, 12 aprilie: în municipiul Dej, la Grup Școlar Someș Dej (str. Mărășești nr. 20), în intervalul orar 10:00-18:00; miercuri, 13 aprilie: în municipiul Gherla, la Liceul Teoretic „Petru Maior” (str. Bobâlna nr. 36), în intervalul orar 10:00-18:00; joi, 14 aprilie: în municipiul Turda, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” (str. Dr. Ioan Rațiu nr. 111), în intervalul orar10:00-18:00. Unitățile de învățământ liceal din localitățile Florești, Gilău, Huedin și Câmpia Turzii organizează, în perioada 11-14 aprilie, evenimente de promovare similare, sub egida Ziua Porților Deschise.

Absolvirea ciclului gimnazial marchează debutul dezvoltării personale și profesionale a fiecărui adolescent, care, la sfârșitul clasei a VIII-a, se orientează spre filiera teoretică, vocațională, tehnologică sau profesională. Elevul, absolvent al clasei a VIII-a se găsește în situația de a alege între posibile variante de opțiuni școlare și profesionale, iar a fi corect informat privind opțiunile în carieră a devenit o condiție necesară pentru societatea în care trăim. Alegerea liceului ar trebui să țină cont, în primul rând, de nivelul competențelor elevilor, atinse până în acest moment, corelate cu aptitudinile, pasiunile, cu analiza atentă a ceea ce doresc să facă în viitor, cu opțiunea pentru meseria pentru care doresc să se pregătească și, nu în ultimul rând, cu ceea ce le oferă unitățile de învățământ liceal și profesional. Organizarea acestor târguri vine în sprijinul elevilor claselor a VIII-a și a părinților, care au posibilitatea să regăsească la un loc oferta de școlarizare de la nivelul fiecărui municipiu, pot interacționa cu elevi și cadre didactice din fiecare unitate de învățământ și pot obține informațiile pe care le doresc”, declară inspectorul școlar general Marinela Marc.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut