Pe Valea Someşului Mic hoţii vandalizează clădirile şcolilor

De necrezut! Mai nou, omenii certaţi cu legile ţării atacă  unităţile de învăţământ. Nu pentru continuarea studiilor şcolare, ci pentru a se.. îmbogăţi.

Numai zilele trecute, în toiul nopţii au fost „sparte” două şcoli de pe Valea Someşului Mic. Una este cea din localitatea Răscruci, unde infractorii au intrat şi în biroul directorului, probabil pentru a găsi ceva bani. Tot infractori au intrat pe neăzute şi în clădirea Şcolii Generale din satul Orman, aflată chiar în vecinătatea Bisericii Ortodoxe. Dar, ce contează asta pentru un recidivist! Hoţul şi tâlharul ştie una şi bună: cum să facă rost de bani fără muncă.

Din păcate, în ultima perioadă peste tot a crescut numărul furturilor şi tâlhăriilor. Noi propunem ca aceşti infractori să fie duşi la şcoala din incinta Penitenciarului Gherla, unde în Pavilionul Educativ funcţionează o şcoală profesională, unde pot intra uşor, însă de unde nu pot ieşi deloc. Între gratii ei au ocazia să participe la cursul de alfabetizare sau la cursurile şcolare, sub îndrumarea cadrelor de specialitate.

Atragem încă o dată atenţia edililor din mediul rural să încheie contracte cu firme de spcialitate care asigură paza umană şi electronică a instituţiilor din mediul rural, aşa cum procedează administraţiile locale din împrejurimile municipiului Dej. Este bine să prevenim eventualele furturi şi spargeri! Paza bună trece primejdia rea.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie