„Pe drum”, spectacol de educație rutieră pentru tineri

O nouă premieră teatrală se pregătește să însuflețească peisajul artistic și cultural al orașului. De data aceasta însă, miza este una cât se poate de importantă și anume educația rutieră a tinerilor. În urma prezentării în avanpremieră vineri, 4 noiembrie, „Pe drum”, cea mai nouă producție marca Magic Puppet va avea premiera duminică, 6 noiembrie, de la ora 19, la sediul teatrului din Bulevardul Eroilor nr.16.

Spectacolul își propune să evidențieze problemele cu care se confruntă tinerii ce se pregătesc să urmeze școala de șoferi sau care au intrat recent în posesia unui carnet de conducere, dar și să ofere anumite soluții la problemele întâlnite în trafic, se arată în comunicatul de presă.

Textul este scris de Lucian Țion și Darius Prodan, iar regia spectacolului este semnată de Lucian Țion.

În distribuție, actorii Leonard Chionac, Ioan Crișan, Demetra Vasiliu și Dragoș Lupău.

„Contextul care face necesară prezența proiectului Pe Drum pe scena unui teatru (mai ales pentru publicul tânăr) este situația precară a condițiilor de trafic din România și faptul că țara noastră se situează, din momentul aderării la Uniunea Europeană în 2007 și până în prezent, pe ultimele trei locuri la numărul de accidente rutiere din UE împreună cu Bulgaria și Letonia. Deși la nivel național au existat proiecte culturale cu tematică rutieră, natura acestora nu vizează educația publicului tânăr. Pe Drum este un spectacol adresat acestui public în general și în special acelor elevi din clasele terminale și studenților care vor dobândi în curând (sau au dobândit recent) carnetul de conducere. Implicarea mea personală în acest proiect educațional este motivată de lipsa programelor de educație rutieră în școală, pe canalele de socializare sau în mass-media, programe menite să conștientizeze publicul asupra riscurilor nerespectării regulilor de circulație de către șoferi. În aceste condiții, este necesară nevoia unei acțiuni de conștientizare. Aceasta mai ales în contextul în care vizibilitatea fundațiilor și asociațiilor care se ocupă de siguranța circulației este eclipsată de știri axate pe latura spectaculoasă a accidentelor de circulație. Nu în ultimul rând, neîncrederea cetățeanului de rând în poliție și lipsa de respect de care se „bucură” această instituție în România face necesară promovarea unei noi fețe a acestei instituții, o față umană și îngrijită, pe care Poliția Română se străduiește să o răspândească la nivelul societății”, a mărturisit Lucian Țion.

Biletele pot fi achiziționate accesând linkul: https://eventbook.ro/theater/bilete-pe-drum-mp?hall=teatrul-magic-puppet-cluj-napoca.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut