Pe calea muzicii, din Carpați până în Himalaya

*duminică, 19 martie*19.30

Muzica tradițională din România și India își dau întâlnire pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, într-un eveniment aparte. Recitalul “Suflet. Peisaje muzicale din Carpați și Himalayaîi aduce în fața dumneavoastră pe tinerii artiști Narcisa Băleanu, Bhaskar Das și Amit Mishra, care vor demonstra perfecta armonie dintre sunetul instrumentelor tradiționale românești și indiene, așadar într-o fascinantă călătorie sonoră pe două continente.

Narcisa Băleanu, (nai și voce) este un mesager al cântecului popular din Mehedinți, manifestând un interes deosebit pentru conservarea muzicii tradiționale românești. Alături de ea, Bhaskar Das, unul din tinerii virtuozi ai muzicii clasice indiene, ne va încânta prin sunetul melodios al flautului denumit bansuri, iar Amit Mishra va evolua la tabla, instrument de percuție specific indian.

De la doină la dhun, de la horă la hori, de la sârbă la raga, repertoriul va cuprinde o selecție de piese din folclorul românesc și melodii inspirate din anotimpurile și festivalurile indiene.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu susținerea Ambasadei Indiei la București și a Ministerului Culturii din India.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut