Paza în şcoli ţine şi de administraţia publică locală

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat joi că va găsi soluţiile „cele mai corecte” pentru combaterea violenţei în şcoli, prin stabilirea unor parteneriate între inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ şi unităţile administrativ-teritoriale.

„Am discutat aseară cu inspectorii şcolari generali, mâine dimineaţă vom avea o videoconferinţă şi vom găsi soluţiile cele mai corecte în stabilirea unor parteneriate între inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ şi UAT-uri, pentru că paza în şcoli, până la urmă trebuie să ne asumăm acest lucru, nu ţine de Ministerul Educaţiei, ţine şi de administraţia publică locală”, a afirmat Monica Anisie, într-o conferinţă de presă, după preluarea în mod oficial a mandatului de ministru al Educaţiei.

Ea a subliniat importanţa profesionalizării managementului şcolar.

„Am fost persoana care şi-a dorit profesionalizarea managementului şcolar şi am desfăşurat concursurile de inspectori şcolari generali şi am fost cea care a început şi concursurile de directori. Îmi doresc aceeaşi abordare – profesionalizarea managementului şcolar. Va fi un audit nu numai în cadrul ministerului, ci şi un audit extern”, a precizat Monica Anisie.

Articole din aceeasi categorie