Patru şcoli clujene vor fi modernizate cu fonduri europene

Patru şcoli din municipiul Cluj-Napoca vor fi modernizate şi extinse în cadrul unui proiect european derulat de municipalitate.
Unităţile de învăţământ cuprinse în acest proiect sunt Colegiul Tehnic „Ana Aslan’’, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga’’, Seminarul Teologic Ortodox şi Şcoala Gimanzială Onisifor Ghibu’’. Valoarea proiectului este de 100 de milioane de lei. Astfel, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, din Iris, și Seminarul Teologic Ortodox vor fi modernizate din bani solicitați pe Axa 10 – 10.1 din POR, „Investiții în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”, iar Colegiul Tehnic Ana Aslan, de pe strada Decebal, va fi reabilitată pe Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.4 „Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă”.
În 2016-2017, Primăria a modernizat alte trei școli parțial pe fonduri europene. Este vorba despre Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. În cadrul proiectului au fost construite noi corpuri de clădire, s-au extins clădirile existente și s-a investit în dotări didactice. Bugetul total al proiectului, pentru toate cele trei unităţi de învăţământ, a fost de peste 14 milioane euro. 

C.P.

Articole din aceeasi categorie