Patru mii de dascăli au pichetat Prefectura Cluj

Un amplu protest se desfășoară, joi la Cluj-Napoca, acțiunea fiind organizată de sindicatele din învățământul preuniversitar.

La protestul organizat în fața Prefecturii Cluj au luat parte peste 4000 de dascăli din întreg județul. Pe parcursul evenimentului, circulația a fost blocată total pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 dar și pe strada Cuza Vodă.

Dascălii au purtat pancarte pe care scria „2% nu ajută”, „Nu suntem voluntari, Școala e un loc de muncă”, „6% din PIB a rămas doar un mit”. „Guvernul sacrifică profesorii. Rușine”, „Omul educat nu mai este căutat”.

De asemenea s-a scandat „Nu plecăm, Ciucă te așteptăm”.

O delegație formată din patru reprezentanți ai sindicatelor a înmânat prefectului Irina Munteanu un memoriu cu revendicările profesorilor.

De la prefectură, participanții la protest s-a îndreptat spre Primăria Cluj-Napoca, unde la ora 15,30 urmează să sosească premierul Nicolae Ciucă pentru a semna contractul de proiectare și execuție lucrări pentru metroul de la Cluj-Napoca.

Profesorii spun că dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, săptămâna viitoare vor ieși din nou în stradă pentru a picheta Prefectura.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut