Patru corigenți la concursul pentru postul de manager la Teatrul Puck

Niciunul dintre cei patru candidați care s-au înscris la concursul pentru postul de manager al Teatrului Puck din Cluj-Napoca nu a reușit să obțină notă de promovare.

Postul de manager al acestei instituții a rămas vacant în 2021 după ce o comisie de evaluare i-a acordat fostului manager Emanuel Petran doar nota 8,86. Or, potrivit regulamentelor Consiliului Județean Cluj, managerii de instituții culturale care obțin sub 9 la evaluarea activității nu își pot continua mandatul. În cazul lui Petran, se pare că notele au fost gândite în așa mod încât media finală să fie sub 9.

Petran a contestat în instanță procedura de evaluare iar instanța i-a dat câștig de cauză. În acest context, Consiliul Județean trebuia să îl reevalueze pe Emanuel Petran pentru activitatea din 2020, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Cu toate acestea, Consiliul Județean a organizat un nou concurs pentru ocuparea postului de manager.

În cursa pentru această funcție s-au înscris patru candidați. Este vorba de regizorul Gelu Badea, de actrița Dana Bonțidean, Delia Gavlițchi și de Varga Ibolya. În urma concursului, niciunul dintre cei patru candidați nu a reușit să obțină 70 de puncte, minimul prevăzut de regulament pentru a promova.

Reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj au declarat pentru Făclia că se vor face demersuri pentru organizarea unui alt concurs astfel încât să se pună capăt interimatului de la șefia Teatrului de Păpuși Puck.

Între timp, împotriva Teatrului și a Consiliului Județean Cluj au fost deschise mai multe procese de către fostul manager Emanuel Petran prin care acesta încearcă să obțină daune ca urmare a modului în care a fost supus evaluării în 2021.

Totodată, un alt proces vizează anularea procedurii de evaluare făcută în 2022 după ce a câștigat procesul prin care s-a dovedit că evaluarea din 2021 a fost viciată.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut