Patriciu Achimaș Cadariu, implicat în campania de informare privind vaccinarea

Deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș Cadariu, consideră că este de datoria sa, ca parlamentar și ca medic, să participe la informarea populației despre vaccinare, cu precizarea surselor și făcând apel la studii validate științific.

„Întrucât, în mod repetat mi s-a cerut să exprim opinia mea cu privire la vaccinare, am ales să răspund în mod deschis întrebărilor adresate.

În primul rând sunt medic și practic această profesie, pe baza dovezilor. Ca medic, este de datoria și responsabilitatea mea să recomand și nicidecum să impun o intervenție, oricare ar fi aceasta: comunicare, profilaxie primară, vaccinare sau tratament, intervenție dovedită științific, ca fiind utilă. Tot ca medic, sunt adeptul medicinei centrate pe pacient, altfel spus, pacientul este cel care ia decizia, în condițiile în care acesta este cât mai bine informat.

În lumina celor arătate mai sus, consider că este de datoria mea, ca parlamentar și ca medic, să particip la informarea populației despre vaccinare, cu precizarea surselor, făcând apel la studii validate științific deci, construite pe baze metodologice corecte și recunoscute ca atare”, spune parlamentarul.

Patriciu Achimaș Cadariu consideră, de asemenea, că trebuie să fie ascultate opiniile fiecărui membru al societății.

„Ca deputat, consider că trebuie să avem o largă consultare publică, să fie ascultate opiniile fiecărui membru al societății (direct sau indirect– cum este în cazul democrației reprezentative și a mandatului parlamentar care mi-a fost încredințat) dar vă asigur că nu voi abdica niciodată de la principiile enunțate anterior”, adaugă deputatul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut