Patriciu Achimaș-Cadariu: Cel mai valoros timp – cel petrecut de copii împreună cu părinții

Într-un mesaj transmis de 1 Iunie – „zi de sărbătoare în care ne bucurăm împreună de copilărie și de copii, iar copiii se bucură, așa cum numai ei știu, de ceea ce le este oferit”, „asociată, de mulți dintre noi, cu soarele, florile și verdeața, cu jocurile, zâmbetele și râsetele, cu cadourile și bucuria împărtășită a surprizelor” -, deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș-Cadariu, amintește că, în continuare, mulți copii suferă de foame, de lipsă de educație și mulți sunt lipsiți de îngrijiri pentru sănătate.

„Între obiectivele instituțiilor europene traduse în legislația românească de actualitate sunt vizate: incluziunea socio-economică, sănătatea și educația. Ca medic, parlamentar și părinte nu pot ignora faptul că în copilărie se pun bazele sănătății fizice și mintale viitoare și că stă în puterea noastră să prevenim probleme ce pot să apară, cauzate fiind de: izolare, cu reducerea drastică a contactelor sociale și a activităților de grup; de educația perturbată și incompletă realizată «la distanță»; de privarea participării la activități culturale și recreative specifice vârstelor; de lipsa mișcării, a activităților sportive și chiar a sporturilor de echipă. Haideți să sărbătorim, dar să și construim viitorul nostru!” – îndeamnă deputatul clujean.

În același mesaj, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu amintește că „noi, adulții, le dăm copiilor ceea ce credem că i-ar putea face fericiți”. Dar, adaugă acesta, „ceea ce stă în puterea fiecăruia dintre noi și ar trebui să le oferim este timpul petrecut împreună cu ei. De fapt, și pentru ei și pentru noi, cel mai valoros timp este chiar cel pe care îl petrecem împreună”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut