Patriarhul Daniel: Regina Elisabeta a II-a – un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române

Într-un mesaj transmis Majestății Sale Charles al III-lea, regele Regatului Unit al Marii Britanii și al Commonwealth-ului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, își exprimă regretul pentru trecerea la Domnul a Reginei Elisabeta a II-a.

„Suntem profund mișcați de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestății Voastre și Suveran al Regatului Unit și al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Nașterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria.

Cunoaștem legătura apropiată pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu Familia Regală a Românei, în special cu fostul Rege Mihai al României, pe care l-a apreciat atât de mult. În același timp, Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, în strădania lor de a trece prin vremurile grele ale dictaturii comuniste. În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a rămas în conștiința noastră ca o susținătoare constantă a românilor care s-au stabilit în Regatul Unit și, în general, a României, fiind inspirată de manifestarea statornică de iubire și apreciere a Majestății Voastre pentru țara și poporul nostru.

În aceste momente de mare întristare și durere pentru Familia Regală Britanică și pentru Majestatea Voastră, personal, ne rugăm ca sufletul nobil al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a să se odihnească în pacea, lumina și iubirea Preasfintei Treimi. Veșnica ei pomenire din neam în neam!” – a transmis Patriarhul Daniel.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani,  la reședința sa de la Castelul Balmoral, înconjurată de familie.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut