Patriarhul Daniel: Mesaj de binecuvântare și încurajare pentru examene, adresat elevilor

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a transmis, luni, elevilor care încep examenele naționale, un mesaj de binecuvântare și încurajare.

Amintindu-le elevilor că, alături de Familie, Școala și Biserica sunt „lumini ale formării lor spirituale ca oameni în familie și în societate, pentru a trăi viața personal și în același timp comunitar”, Patriarhul Daniel subliniază că, în formarea fiecăruia dintre noi, „examenele sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare și de maturizare intelectuală, experiențe care contribuie major la progresul nostru psihic-afectiv și intelectual”. Pregătirea pentru examene și susținerea lor „sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar și comuniunea cu ceilalți elevi și cu adulții” – arată PF Părinte Daniel.

„În contextul dificil al unui an școlar, desfășurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat și complicat major modalitatea de predare și învățare, îi îndemnăm pe părinții elevilor, pe profesori lor și pe preoții din parohii să vă susțină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun și cu ajutorul concret. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul și Lumina lumii, să vă inspire și să vă dăruiască speranță, curaj, mult succes și bucurie!” – a transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Absolvenții clasei a VIII-a încep, marți, examenul de Evaluare Națională.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut