Patriarhul Daniel: Binecuvântare la început de an universitar

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel a transmis, la începutul noului an universitar 2021-2022, un mesaj de binecuvântare tuturor studenților și profesorilor din învățământul universitar și postuniversitar, dorindu-le „mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea de studiere, cercetare și aprofundare a valorilor științifice, educaționale, spirituale, culturale și practice”.

„Tinerii ortodocși români de pretutindeni, mărturisitori ai credinței, prin cuvânt și faptă, iubitori de rugăciune și de acțiune, sunt misionari ai Bisericii în societatea de azi, reprezentând nu doar viitorul, ci și prezentul activ și creativ al Bisericii. De aceea, Biserica îi cheamă pe toți tinerii să fie căutători, primitori și mărturisitori ai iubirii lui Hristos pentru toți oamenii” – arată Patriarhul Daniel.

În același mesaj, PF Daniel amintește că Biserica Ortodoxă Română „încearcă să răspundă nevoilor de formare a tinerilor prin programe care se desfășoară atât în țară, cât și în străinătate, adaptate fiecărei comunități”, prin toate acestea cultivând „încrederea în sine și în semeni, respectul și iubirea față de oameni și de natură – creația lui Dumnezeu, consolidând viața de comuniune a tinerilor, solidaritatea creștină, prietenia, respectul față de Biserică și de Neam, precum și dialogul cu alte popoare”.

„Este necesar ca lucrarea spirituală și educațională de îndrumare și de susținere a tinerilor să fie luminată de convingerea că toți copiii și tinerii poporului sunt o binecuvântare a lui Dumnezeu pentru Familie, Biserică și Societate” – arată Patriarhul Daniel.

Cu prilejul începutului noului an universitar 2021-2022, Întâistătătorul BOR îi felicită pe toți tinerii români care au obținut rezultate bune la studii în anii precedenți atât în țară, cât și peste hotarele ei, adăugând rugăciunea adresată „Milostivului Dumnezeu, Izvorul Iubirii și al Înțelepciunii”, „să-i binecuvinteze pe toți studenții, profesorii și părinții, întru mulți și buni ani”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut