Patriarhia Română: Îndemn la donarea de sânge și plasmă

În contextul medical și epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească, Patriarhia Română adresează „tuturor celor ce înțeleg valoarea salvării unei vieți umane” îndemnul de a participa la nobila acțiune a donării de sânge. Totodată, adresează și îndemnul de a dona, conform criteriilor de eligibilitate, plasmă convalescentă COVID 19, pentru salvarea celor aflați în situație critică din cauza infestării cu noul coronavirus.

„Donarea de sânge și de plasmă convalescentă COVID 19 sunt acum cele mai luminoase și necesare fapte de iubire jertfelnică și de solidaritate umană”- este mesajul Patriarhiei Române, adresat credincioșilor ortodocși, și nu numai.

Cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, în anul 2012 a început, în Arhiepiscopia Bucureștilor, o campanie de donare de sânge numită „O picătură de sânge pentru viața aproapelui”. Din 2014, cu aprobarea Sfântului Sinod, campania a fost extinsă la nivel național, în toată Patriarhia Română, sub îndemnul „Donează sânge, salvează o viață!”. Cea mai amplă campanie de donare de sânge din România s-a desfășurat în cooperare cu diverse instituții publice (centre regionale și județene de transfuzie, spitale, clinici, direcții de asistență socială și protecția copilului, Jandarmerie, Poliție și Armată), precum și cu organizații nonguvernamentale (Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români ș.a.). Pe parcursul celor 6 ani, campania „Donează sânge, salvează o viață!” a fost onorată de 40.800 de donatori, de la care s-au recoltat peste 18.000 de litri de sânge.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut