Patriarhia Română: Îndemn la credință, echilibru și solidaritate

Patriarhia Română îndeamnă preoții Bisericii Ortodoxe Române, „în contextul stării de urgență în care se află România din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus”, să pună în aplicare „cu realism, luciditate și încredere măsurile impuse de autoritățile statului”, chiar dacă acestea afectează temporar și viața liturgică a Bisericii.

„Aceste reglementări au ca scop diminuarea și oprirea actualei epidemii pe care toate autoritățile medicale internaționale o consideră ca fiind extrem de gravă” – atenționează Patriarhia Română.

În vederea aplicării „coerente și uniforme a tuturor reglementărilor care afectează temporar viața liturgică a Bisericii”, Patriarhia Română anunță că, în consultare cu eparhiile ei, va elabora periodic și va transmite clerului și credincioșilor îndrumări pastorale unitare, care vor fi aplicate în toată Biserica Ortodoxă Română.

„În această perioadă critică sunt esențiale și prioritare: rugăciunea și responsabilitatea pentru sănătatea personală și socială, precum și ajutorarea concretă a celor aflați în nevoi, protejându-i prin respectarea distanței sociale recomandate și prin ajutor material oferit în mod voluntar organizat. Să traversăm acest timp de încercare și suferință în rugăciune și în fapte bune, fără panică și teamă, având deplină încredere în Dumnezeu și speranță izvorâtă din credință!” – se spune într-un  mesaj al Patriarhiei Române, adresat preoților și credincioșilor.

Totodată, Patriarhia Română îndeamnă la rugăciune zilnică, „individual în biserică sau acasă împreună cu familia, pentru toți cei bolnavi, pentru grabnica lor însănătoșire, pentru medici și pentru toți cei activi în ajutorarea oamenilor, ca Dumnezeu să-i ocrotească și să ne ajute să revenim cât mai curând la normalitatea vieții sociale și religioase”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie