Pasarelă pentru accesul către Spitalul Regional Cluj

Consiliul Județean Cluj a acceptat și a comunicat oficial Ministerului Sănătății că va realiza, pe cheltuială proprie, accesul către Spitalul Regional de Urgență care urmează să fie edificat în localitatea clujeană Florești, prin construirea unei pasarele peste DN 1. Astfel, va fi asigurat accesul direct către unitatea medicală.

Forul administrativ județean arată că Ministerul Sănătății nu are cuprins în bugetul propriu și nici în finanțare europeană costurile acestei pasarele.

“Terenul de peste 14 hectare a fost cedat de către Consiliul Județean Cluj Ministerului Sănătății în scopul construirii spitalului pe fonduri europene”, transmit reprezentanţii CJ Cluj.  La începutul lunii, Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe a avizat studiul de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Unitatea spitalicească va avea 849 de paturi şi va fi construită în comuna Floreşti, pe un teren intravilan aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 500 milioane euro şi se va realiza din fonduri externe nerambursabile de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte surse constituite în limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinaţie, conform programelor de investiţii publice. Potrivit Ministerului Sănătății, pentru proiectarea, supravegherea şi construcţia spitalelor regionale din Cluj, Iaşi, şi Craiova, România beneficiază de sfaturile experţilor Băncii Naţionale de Investiţii (BEI), în urma unui acord semnat cu reprezentanţii BEI la începutul lunii. 

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Pasarelă pentru accesul către Spitalul Regional Cluj

  1. ovi

    Tise, mai bine ar fi sa cumperi cal si caruta si apoi zdicul!…