Participare gherleană la Festivalul „Promenada Verii”

La sfârşitul săptămânii trecute, în municipiul Câmpia Turzii a avut loc ediţia a XI-a  a Festivalului Naţional de Fanfară şi Majorete „Promenada Verii”. Organizată de Primăria şi Consiliul Local Câmpia Turzii, tradiţionala manifestare a reunit trei fanfare şi patru trupe de majorete. Au participat fanfarele din Rodna (judeţul Bistriţa Năsăud), Gherla şi „Promenada” Câmpia Turzii.

Municipiul Gherla a fost reprezentat cu succes de fanfara Casei Municipale de Cultură, condusă de Vasile Chiş. Au onorat festivalul și trupele de majorete „MCM Girls”, a Casei Municipale de Cultură Gherla, coordonată de Alexandra Chiriac şi Alexandra Blejan, „Dreeam  Girls” (antrenor: Alina Bolboacă), „Angels”, condusă de Iulia Mărginean şi „Sweet Girls”, pregătită de Geta Suciu, ultimele trei formaţii, din Câmpia Turzii.

Festivalul a început cu parada formaţiilor participante, în zona centrală a oraşului, după care a urmat un concert muzical-coregrafic la Teatrul de vară al Palatului  Cultural „Ionel Floaşiu” din localitate. Fanfara din Gherla a prezentat opt piese de muzică de promenadă, dar şi valsuri, cei 14 instrumentişti fiind aplaudaţi de numerosul public prezent în această locaţie estivală, renovată prin grija Primăriei în anul 2010. Organizatorii, la sfârşit, au înmânat cupe şi diplome tuturor formaţiilor participante, la festivitatea de premiere fiind prezent şi primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Logijan.

Cu prilejul evenimentului din weekend, Fanfara „Promenada” din Câmpia Turzii, dirijată de Sorin Sălăjan, şi-a sărbătorit 12 ani de existenţă. Instrumentiştii de pe Arieş au colaborare foarte bună cu membrii fanfarei gherlene, onorând în fiecare  primăvară şi tradţionalul festival de muzică de promenadă din municipiul Gherla.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie