Participare gherleană la Festivalul de fanfară „Promenada verii”

Membrii fanfarei municipiului Gherla sunt deosebit de activi în această vară. Instrumentiștii Casei Municipale de Cultură participă la mai multe manifestări cultural-artistice organizate atât în localitate, cât și în deplasare.

De curând, fanfara condusă de Vasile Chiș a onorat cea de a XII-a ediție a festivalului „Promenada Verii”, de la Câmpia Turzii. Festivalul, desfășurat în sala de spectacole „Mircea Mihășan” a Palatului Culturii „Ionel Floașiu” a reunit 4 orchestre: fanfara „Stibina” din Tăuții Măgheruș – Maramureș, condusă de Székely Mihály, fanfara din Rodna – Bistrița Năsăud, dirijată de Szabo Lehel, fanfara „Promenada” din Câmpia Turzii, condusă de Sorin Sălăjan și fanfara municipiului Gherla.

Gherlenii au participat la toate edițiile festivalului, obținând de fiecare dată un mare succes atât prin varietatea repertoriului abordat, cât și prin valoare instrumentiștilor, printre care găsim și mulți tineri, unii încă elevi în școlile gherlene. Să nu uităm, reprezentanții muzicii de promenadă din Gherla au cea mai mare vechime din județul Cluj, în prezent numărând 12 membri, dar au fost vremuri când au fost peste 30, nemaiîncăpând pe scena Casei de Cultură din centrul orașului. După cum ne-a spus directorul Casei de Cultură, Marius Guță (și el membru activ al fanfarei), în anul 2024 fanfara orașului împlinește 140 de ani. O vârstă frumoasă, ce va fi marcată printr-un concert festiv.

În a doua jumătate a lunii august fanfara condusă de Vasile Chiș va evolua în cadrul celei de a doua ediții a Festivalului „Armenopolis”, ce va avea loc în centrul municipiului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut