Parteneriat academic strategic între UBB și ULBS

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au semnat un parteneriat academic strategic care va cuprinde acțiuni comune concrete în zona educațională, de cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea.

„Legătura dintre UBB și ULBS este una specială. Istoric, Sibiul a fost loc de refugiu pentru universitatea noastră în vremuri complicate (1940-1945), iar UBB a pus apoi umărul când a fost nevoie de dezvoltarea unei universități în Sibiu. ULBS este acum o universitate de referință în țară, cu un profil internațional vizibil (la o oră și 30 de minute pe autostrada care ne leagă direct), astfel încât mă bucur să avem acest parteneriat, gândit ca o concentrare de resurse academice prin cooperare și coordonare strategice, într-o logică win-win. Noi suntem foarte atenți atunci când stabilim nu doar parteneriate, ci parteneriate strategice, iar trecutul și prezentul justifică o astfel de relație cu ULBS”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

„Parteneriatul cu UBB reprezintă o nouă oportunitate pentru afirmarea ULBS la nivel național. Implementarea de proiecte comune, îmbunătățirea calității învățământului universitar românesc, cercetarea-dezvoltarea-inovarea reprezintă conceptele-cheie care definesc și în jurul căruia este construit parteneriatul strategic semnat de instituțiile noastre. Considerăm că baza oricărei dezvoltări instituționale o reprezintă colaborarea, iar acest acord strategic are rolul de a sprijini, prin viitoarele acțiuni comune puse în operă de ULBS și UBB, creșterea calității învățământului și a cercetării în cele două universități, dar și o mai bună calibrare a relației cu comunitățile din care universitățile sunt parte integrantă” – declară, la rândul său, rectorul ULBS, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut